logo-computerwijk2

Cursusaanbod

Computerwijk biedt op dit moment 4 cursussen aan. De cursussen zijn gebaseerd op de vragen en behoeften van de doelgroep en worden voortdurend aangepast en verbeterd naar aanleiding van de ervaringen van cursisten en docenten.

Dubbelklik
De cursus Dubbelklik is ontwikkeld voor mensen zonder enige computerkennis. U leert het toetsenbord kennen en u leert omgaan met de muis. Ook leert u documenten opslaan, openen, afdrukken en bewerken. U leert op een eenvoudige manier werken met e-mail, internet en het tekstverwerkingsprogramma Word. U werkt individueel aan de hand van een CD achter een computer. Uw taalniveau Nederlands hoeft niet heel erg goed te zijn.

Dubbelklik kunt u bij alle locaties volgen en kost € 10,- euro (inclusief cursusmateriaal). De cursus bestaat uit zes lessen van 2 uur.

Dubbelklik Plus
Deze cursus is een vervolg op de cursus Dubbelklik. U gaat verder oefenen met muis, toetsenbord internet, e-mail en Word. Er wordt gewerkt met een les- en opdrachtenboek. Deze cursus bestaat uit zes lessen van 2 uur. Deze cursus kunt u bij alle locaties volgen. De cursus kost € 10,- euro (inclusief cursusmateriaal).

Dubbelklik XL
Tijdens de cursus Dubbelklik XL kiest u samen met uw medecursisten en de docent welke vaardigheden u verder wilt ontwikkelen op de computer. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit digitale fotografie, chatten, gebruik van de webcam en internetbankieren. Bij de cursus hoort een lesboek. Deze cursus bestaat uit negen lessen van 2 uur. U betaalt € 15,- euro voor deze cursus inclusief cursusmateriaal.

De digitale overheid
De overheid biedt steeds meer diensten digitaal aan. Veel mensen vinden het ingewikkeld om hier gebruik van te maken. Computerwijk heeft daarom een cursus ontwikkeld die mensen op weg helpt hierbij. Deelnemers oefenen in de cursus met surfen op het internet, stap-voor-stap zoeken van overheidsinformatie, veilig internetten en het invullen van formulieren. Ook komt de digitale handtekening Digid aan de orde, die nodig is voor veel digitale overheidsdiensten. Deze cursus bestaat uit zes lessen van 2 uur en kost € 20,- euro inclusief cursusmateriaal.
Deze cursus is toegankelijk voor mensen met niveau Dubbelklik XL.

Aanmelden voor cursussen
Voor meer informatie over Stichting Computerwijk, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilt u een computercursus volgen, dan kunt u zich opgeven bij een cursuslocatie. 
Zie http://computerwijk.nl/cursuslocaties voor een overzicht van cursusaanbieders.